sreda, 25. januar 2017

Vodnjak iz sladolednih palčk

O, včasih pa le prav pride, če je človek tak hrček, da mu je vsega škoda stran vreči... Ko sem danes videla nov izziv pri CRAFT-alnici, sem šla takoj pobrskat v škatlo, v katero sem vso poletje ali pa mogoče celo dve, shranjevala sladoledne palčke in še sama sem bila presenečena, da se jih je nabralo toliko, pa nisem vseh spravljala ;)

Tudi ideja, kaj narediti je bila takoj nared, saj tovrstne vodnjake že dolgo občudujem na spletu, le prave vzpodbude, da se ga lotim tudi sama, mi je manjkalo...

Danes pa je bil očitno pravi dan. Vzpodbuda je padla, zunaj je zame premrzlo, saj se mi potem lahko zgodi, da bi morala spet nekaj tednov hoditi po injekcije, vstajanje iz postelje je dolgotrajen in boleč proces, nogavice mi mora obuti kdo drug, v pasu pa me zvija, da si kmalu že po hrbtu gledam... Ja, zato ne maram zime, imam namreč ankilozirajoči spondilitis, kar je avtoimuno revmatsko obolenje, pri katerem sem se naučila iz izkušenj in v zdravilišču, da je najboljše zdravilo toplota in gibanje. Takoj ko me napiha ali zebe, vem da me bo naslednji dan bolel križ ali roka ali karkoli drugega in spet moram jemati zdravila...ki pa jih v tem trenutku iz drugih razlogov tudi nekako ne smem :)

Zato te zimske dneve kar lepo preživljam na toplem in čakam, da bo zunaj posijalo sonce in ogrelo zrak... Tako sem si danes sladoledne palčke stresla kar na tla v bližini kamina in se začela zabavati z izdelavo vodnjaka. Zelo sem vesela, da sem se ga končno lotila.






Pokrov na vodnjaku se tudi odpre, tako da lahko vanj spravimo drobno pozornost, kako lepo malenkost ali dragocenost.


Koliko palčk sem porabila sploh ne vem, a kupček se je precej zmanjšal. Palčke sem rezala kar z vinogradniškimi škarjami, saj ima moj dragi malo bolj profesionalne in so mi krasno služile. Lepila sem z vročim lepilom, vodnjak pa sem na koncu pobarvala kar z vzorcem Jupola v tubi, ki sem ga dobila na nekem sejmu.



Še najbolj sem uživala pri krašenju. Z dodatki nisem preveč skoparila. Praprot je izrezan z rezalno šablono Marianne design, drobni listki pa so kupljen trakec, prav tako kot vrtnice.


Izzivi:
CRAFT-alnica - sladoledne palčke
DL.ART - ag
Pixie's Snippets Playground - week 265 and 266
HLS - ag with dies
The ribbon girl - any image challenge
Word Art - ag
Brown sugar - ag
Creative Fingers - ag
Crafty Catz - ag
Hobby Vision - bingo (pink-flowers-ribbon)
FFC - Jo's Scrap Shack - ag
Winter Wonderland - spring fever
Simon says - ag
Creative Moments - ag/keep it Feminine
Fab'n'Funky - ribbon and/or pearls
Tuesday Thowdown - ag
TTCRD - ag
Cupcake inspirations - pearls
Knutsels en Kadootjes - vintage/shabby chic
TDZ - #14
Crafty Ribbons
Sugar Pea Designs - Mix it up #27

60 komentarjev:

  1. Such a lovely project - a beautiful well. I'm visiting today with my DT hat on, so thank you for joining us at Winter Wonderland.
    Kath x

    OdgovoriIzbriši
  2. What a wonderful project, so very pretty, Kate x

    OdgovoriIzbriši
  3. Uau, čudovit vodnjak! Ti se kar lepo grej pri kaminu,zunaj ni prav nič prijetno...

    OdgovoriIzbriši
  4. Vauuu, čudovit je. Drži se na toplem in upam, da ti zdravje služi kar najbolje! Jaz tudi ne maram mraza.

    OdgovoriIzbriši
  5. A gorgeous project! So creative. Thank you for joining our challenge this week at Cupcake Inspirations.
    -Sandy, DT

    OdgovoriIzbriši
  6. This is gorgeous Valerija, a brilliant design and clever way to use ice cream sticks. You have added lots of pretty details - a fabulous make.
    Pauline
    x

    OdgovoriIzbriši
  7. Wow, great made very beautiful

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlično tudi storil naredite tiste lesene sladoled palice Valerija ... kaj je delo, ki je bilo zelo lepo in nato pobarvane in dal gor z lepo cvetje, vejice in trakovi ... je lepo dekoracijo postala ...
    SUPER !!!!

    pozdrav Rosina

    OdgovoriIzbriši
  9. Hrčkanje ni vedno slabo, vse včasih prav pride! Tudi jaz nič ne vržem stran, kup krame pa raste :P
    Krasen vodnjak si naredila, zelo mi je všeč!
    Uživaj na toplem in lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  10. Wow, this is amazing!! I love the design!! You decorated it so beautifully!! What a gorgeous project this is!! I love it!! Thanks so much for playing along at DL.ART!! Have a great day!! Big hugs :)

    Lisa
    A Mermaid's Crafts

    OdgovoriIzbriši
  11. Uf, si kar predstavljam, kako te ta mraz muči. :-( Vsa sreča za tvoj talent, ki ti omogoča, da na toplem ustvariš tako lepe izdelke, kot je ta vodnjak. Sem obstala z odprtimi usti, ko sem odprla tvoj zapis. :-)) Zelo všečno.

    OdgovoriIzbriši
  12. Tole zgleda pa hudo za mlado kot si ti...saj vem, da se lahko paziš in si na toplem, vedno pa sigurno ne gre. Jaz imam za revmo recept ki jo lahko narediš sama doma in je učinkovita..vem da je pri tebi to veliko huje, da si pa malo ublažiš vse skupaj, pa lahko poizkusiš...poglej pod tole objavo ...škodilo ti ne bo, če pa bo vsaj malo pomagalo, pa juhej..... http://mojadarila.blogspot.si/2014/09/zdravilna-objava-proti-revmi.html.
    Tale vodnjak sem pa tudi jaz opazovala ampak ne hvala, in je kar prav, da se ga nisem lotila...je tvoj sigurno lepše izpadel, kot bi moj..prekrasen je.

    OdgovoriIzbriši
  13. Wow. Your project is amazing. Good luck in our Pearls challenge by Cupcake inspirations. DT Member Saskia Pullen

    OdgovoriIzbriši
  14. Wow, ti si pa hitra, saj se je izziv komaj začel :) Ampak vodnjak je pa nadvse čudovit. Pravo veselje ga je pogledati. To z bolečinami pa se ne sliši prav nič dobro :(

    OdgovoriIzbriši
  15. Prav nič ti ne zavidam stanja v katerm si :( želim ti veliko toplote in čim manj bolečin.
    Vodnjak si fenomenalno naredila. Ravnn prav dodatkov in vsi na svojem mestu.Všečno zelo!

    OdgovoriIzbriši
  16. Valerija, domiselno in krasno izpeljano. Vodnjak je res lepa dekoracija in še prostor za kakšno malenkost je v njem.
    Uh, te povsem razumem, da ne maraš zime. Upam, da ni preveč hudo. Le pazi si in bodi na toplem.

    OdgovoriIzbriši
  17. Draga Valerija - tole je pa pravi pravcati pravljični vodnjak! V glavi se mi kar vrti od vseh pravljic, v katerih je omenjen :-) Čestitam tudi za tako zelo hiter odziv!
    Upam, da je vodnjak tudi malce čudežen, da odnese bolečine... Veliko toplote ti želim in seveda čim manj bolečin. Pazi nase in en topel objem na daljavo, ki naj pomaga greti.
    Hvala za sodelovanje pri izzivu CRAFT-alnice, Majda

    OdgovoriIzbriši
  18. This is such an adorable project. Really love the way you have made use of the ice cream sticks. I have a huge collection saved to craft. No idea when that will happen though.

    OdgovoriIzbriši
  19. Wow! This is absolutely fabulous Valerija! So clever and such a pretty wishing well. I hope you feel better when the sun comes out - it seems that heat is a great help to me as well.

    Hugs

    Di xx

    OdgovoriIzbriši
  20. Ujel, pazi nase in čimveč na toplem.
    Vodnjak pa je tak pravi, pravljičen. Po moje je to tisti vodnjak, v katerega je kraljični padla zlata žog vanj. Žabec pa ji jo je pobral.

    OdgovoriIzbriši
  21. Okrog bolezni ti ne bom delila nasvetov, vem pa, da je to hudo zoprna zadeva. Je pa fino, da si čas tako super izkoristila in tvoj vodnjak je več kot pravljičen. Vse čestitke za idejo in lepo izdelavo. Pozdrav, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  22. Vodnjak je iz prave pravljice. Čestitke! Bodi na toplem in ustvarjaj pravljice.

    OdgovoriIzbriši
  23. WOW Valerija this is stunning!
    Hugs
    Linda xxx

    OdgovoriIzbriši
  24. Ko že mislim, da nekaj vem, pa zvem nekaj novega...za tvojo bolezen slišim prvič in prav nič mi ni všeč, da te muči in ti srčno želim, da se nekoč odseli daleč, daleč proč od tebe.
    Tvoj vodnjaček je pa prav prijeten in lep. lepo si se znašla s temi sladolednimi palčkami.

    OdgovoriIzbriši
  25. Darling wishing well, very creative!! I see this entered into the challenge at Jo's Scrap Shack but I do not see your back link in your list of challenges entered. Please correct that in ordered to be considered for the prize. Thank you for joining us at Jo's Scrap Shack.

    Sue - Jo's Scrap Shack DT
    http://suek86401.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  26. Kako pravljičen vodnjak si ustvarila! V prostorček za drobne pozornosti pa ti pošiljam tri: da bi imela čimveč toplih dni, da bolezen ne nepreduje in se "drugi razlog" srečno izteče!

    OdgovoriIzbriši
  27. Your wishing well is so pretty. a fab use of all those lolly sticks. I too suffer with Spondylitis of the Spine and have an electric underblanket on all night on the bed to keep my back warm. I find it helps enormously. hugs Mrs A.

    OdgovoriIzbriši
  28. Oh this is such a stunning project ! Love it !

    OdgovoriIzbriši
  29. ojoj, želim ti veliko toplote, pa še tale huda zima zdajle, pazi nase!
    vodnjak pa je fantastičen, kako lepo se mu poda tale žabec, krasni detajli, celo malo vedro z verigo in nežne rožice!

    OdgovoriIzbriši
  30. Super cute!!! Thank you for joining us at Cupcake Inspirations, good luck!!! Amy DT

    OdgovoriIzbriši
  31. What an amazing project! The construction is impressive, and it is decorated so beautifully! Thank you for joining us at Jo's Scrap Shack this week.
    Christine
    DT Member

    OdgovoriIzbriši
  32. Truely beautiful project, you made this so beautifully!!Thank you for joining us at Word Art Wednesday! Ginny M, DT

    OdgovoriIzbriši
  33. What a beautiful card. Love the image. Thank you for sharing your talents with us over at Crafty Catz. Hugs Nina

    OdgovoriIzbriši
  34. Aww, that is utterly enchanting Valerija! You are so clever hun! I love what you did with a plain bunch of iced lollie sticks! So clever. Thanks for dropping your gorgeous creation off with us at Fab 'n' Funky for our 'Ribbons & Pearls' challenge. You kicked it right out of the park hun! Utterly enchanting. Hugs, Wends xoxo Fab 'n' Funky DT

    OdgovoriIzbriši
  35. Ubošča, le toplote se drži. Upam, da mraz hitro mine in da sonček odnese tvoje težave.
    Krasen vodnjak si naredila, res je pravljičen in izdelan v detajle. Vesela sem, da smo bile navdih za takšno umetnino.
    Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

    OdgovoriIzbriši
  36. Joj Valerija te tvoje težave so pa res kar hude....saj bo kmalu pomlad in sonček.
    Tvoj vodnjak pa je res wauuuuin kar kliče pomlad.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala,da s svojim krasnim vodnjakom sodeluješ na našem izzivu pri Fab'n'Funky .

      Izbriši
  37. A fantastic project, great use for the ice cream sticks, I love it!
    Janice x

    OdgovoriIzbriši
  38. Wowww gorgeous creation and thank you so much for joining our Ribbon Girl Any Image Challenge! Good Luck! Warm Hugs, Chantal

    OdgovoriIzbriši
  39. Wow, this is stunning a great way to use up some of the scraps.

    Sue xx

    OdgovoriIzbriši
  40. Wow!!!! that is really amazing. Such an eye for detail that makes the whole project just stunning. And what a wonderful use of this week's theme of pearls. Thank you for joining us at Cupcake Inspiration.ing.

    OdgovoriIzbriši
  41. Fabulous creation, love the sweet frog!

    Love and hugs
    Maarit

    OdgovoriIzbriši
  42. Blown away! What a fabulous creation. Don't think there is anything I can add to all the comments except I love it and am so happy you shared with us at Tuesday Throwdown this week. Look forward to seeing more.

    OdgovoriIzbriši
  43. Res lep izdelek. Še posebej mi je všeč, da lahko služi tudi kot darilna škatlica. Hvala ker sodeluješ v Creaive Moment Challenge.

    Marjeta

    OdgovoriIzbriši
  44. what a beautiful project, love all the details
    thanks for joining us at Happy Little Stampers

    Barb Housner (DT)

    OdgovoriIzbriši
  45. This is a beautiful creation. Thanks for playing along at K&K.

    Groetjes Hermien

    OdgovoriIzbriši
  46. what a fabulous creation and just so pretty - just love that cute frog too!! the colours,lovely dies - everything! Thank you for playing along at Fab'n'Funky challenges hugs Judith x

    OdgovoriIzbriši

  47. wow what a wonderful project. Love it it looks like a lot of work but so worth it. Thanks for joining us for our Anything goes challenge this week at Through the Craft Room door. I hope you will join us again next week.
    Linda TTCRD DT
    laydybugstampers.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  48. WOW your wishing well is stunning and so clever.
    Thank you for joining us at Simon says Stamp Wednesday Challenge.
    Luv
    Debby

    OdgovoriIzbriši
  49. Draga Valerija tole je vodnjak in pol. Krasnih barv, prelepih dodatkov, čisto očara. Hvala ti, da deliš z nami v CRAFT-alnici. Želim ti veliko toplote in dobrega počutja, lp, Tanja.

    OdgovoriIzbriši
  50. Stunning make ,Thanks for joining us at Fab'n'Funky Lisa DT x

    OdgovoriIzbriši
  51. Čudovit vodnjak! Lepo si ga izdelala in okrasila!

    OdgovoriIzbriši
  52. Valerija, upam, da ti je tale otoplitev, čeprav ni sončka, dela dobro in da so se zdravstvene težave vsaj malo omilile :-))
    Si pa res pravi hrček in tale zaloga palčk ti je prišla zelo prav. Čudovit vodnjak si izdelala in ga krasno okrasila. Prava mojstrovina.
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  53. What a lovely project!
    Thank you for sharing with Happy Little Stampers!
    Susan
    Calling All Crafters! – My personal Blog!

    OdgovoriIzbriši
  54. Gorgeous well project Valerius. Amazing what you can do with ice cream sticks. Love the flowers, fern and the little frog!
    Thanks so much for joining us at Winter Wonderland.
    Lou DT xo

    OdgovoriIzbriši
  55. Valerija, čudovit vodnjak si ustvarila. Zelo, zelo mi je všeč.
    Hvala, da ustvarjaš z nami v CRAFT-alnici. Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  56. Wspaniała praca :)
    Dziękuję za udział w wyzwaniu z TDZ :)

    OdgovoriIzbriši
  57. Hi Valerija, very nice projects. Thank you for the entries. Hugs Nadine

    OdgovoriIzbriši