ponedeljek, 28. julij 2014

Moška denarnica


Pred nekaj dnevi je rojstni dan praznoval svak. In kot običajno smo tudi letos imeli problem, kaj mu naj kupimo... na koncu je padla odločitev, da je najbolje, če mu podarimo nekaj evrov, pa naj si kupi sam, kar potrebuje in mu je všeč.

Da pa bi darilo vseeno dobilo malo osebnega pečata, sem se odločila, da mu izdelam voščilnico v obliki denarnice.



Za vzorec in mere sem vzela kar pravo moško denarnico in ker sem hotela, da voščilnica tudi dejansko čimbolj spominja na pravo denarnico, sem izbrala črn in moder debelejši papir s strukturo in videzom usnja.



Najprej sem izdelala črno osnovo, a mi je vseeno delovala malo preveč pusto, zato sem dodala še en trak modrega papirja prav tako s strukturo usnja, nanj pa sem tudi odtisnila štampiljko.


Za zapiranje sem naredila trakec, kot ga imajo mnoge moške denarnice in dodala samolepilnega ježka. Nisem pa mogla, da ne bi dodala vsaj ene drobne rožice na trakec za zapiranje, pa saj ne zgleda preveč žensko kajne? Meni se zdi, da se lepo ujema z modrim robom in da ni preveč kičasto. No, sem pa se vsaj vzdržala bleščic! Jupiii, bravo zame!


Potrudila sem se tudi pri notranjosti in na levi strani naredila žepek za kartice in za slike. Žepek za slike sem naredila tako, da sem s skalpelom izrezala pravokotnik in na notranjo stran nalepila pavs papir. Namesto slike sem v žepek vstavila kar kartonček z napisom Vse najboljše. Pa še en žepek na desno stran...vanj pa samo malo čipkast kartonček :) Zadaj pa še glavni predal za denar, ki sega čez celo voščilnico

Potem pa še samo pooooolno kontrastnih šivov in to je to.

Denarnico prijavljam na
113. iizzv v Craftalnico, kjer želijo videti nekaj za fanta oz. moškega
ter na Mavelu izziv meseca julija, da pokažem, kako sem uporabila štampiljko, blazinico in samolepilnega ježka iz junijskega kompleta za izdelavo voščilnic iz njihove trgovinice.

9 komentarjev:

  1. O Valerija kako čudovita je tale denarnica :) Izgleda kot bi bila prava :) Hvala ker se igraš na našem izzivu na Mavelu.com. Pozdravček,

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za komentar. Ko prispe nov paketek iz vaše trgovinice ideje kar "dežujejo" same od sebe. Potem pa je potrebno le še nekaj časa za uresničitev le teh.

      Izbriši
  2. Super ideja, ki gre na listo naredi :). Svak bo zagotovo presenečen takega darila, rožica pa res ni preveč temveč ravno prav.

    OdgovoriIzbriši
  3. Originalna je, ni kaj, kot prava denarnica. Zelo lepo narejena.

    OdgovoriIzbriši
  4. Res je videti kot prava. Zelo lepo.
    Hvala, ker si se nam pridružila na 113. izzivu CRAFT-alnice. Lp

    OdgovoriIzbriši
  5. Fantastičen papir si uporabila in denarnica res izgleda kot bi bila prava :-))
    Hvala, ker se igraš z nami po “moško” v CRAFT-alnici … Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  6. Čisto prava denarnica, zelo je lepa.
    Hvala, da jo deliš z nami v Craft-alnici. Pozdravček Lili

    OdgovoriIzbriši
  7. Valerija, mogoče si ti že povsem pozabila, da si to denarnico naredila, meni pa je danes prišla hudo prav kot model za mojo. Sem brskala, če je katera že kaj delala in ko sem zagledala tvojo, ki je tako originalno narejena, sem se odločila, da jo kopiram - upam, da nisi preveč huda:))). Si jo pa resnično naredila tako dodelano, da jo je veselje pogledati. Hvala za idejo in lep pozdrav, Andreja
    p.s.: upam, da se ti tudi po toliko letih prikaže moj komentar:))

    OdgovoriIzbriši