četrtek, 26. marec 2015

Roza povodni konjiček

Pri nas se je danes spet na veliko ustvarjalo, saj le težko dosežem, da ustvarjam sama... danes sta se mi spet pridružili obe hčerki. 7 letna Leja se je odločila, da bo naredila otroško voščilnico, ker bi rada sodelovala na Tininem in Vladkinem izzivu Pomlad ustvarjena za ustvarjanje, saj se je čisto zaljubila v Tinino voščilnico z žiraficami in ko je izvedela, da so žirafice tudi nagrada, je bilo to olje na ogenj in že se je ustvarjalo... 

Tako kot Tina, je tudi Leja želela narediti voščilnico z ljubko živalco in izbrala si je simpatičnega povodnega konjička. Jaz sem ji ga le sprintala in se lotila svojega dela. Ko mi je pokazala pobarvan iz izrezan motiv, sem si mislila, joooj, kako je roza in jo vprašala, kako si je voščilnico dalje zamislila. In imela je fiksno idejo, da jo bo dala na moder papir - kot voda, pa čipkast rob bi bil lep, pa če imam kakšen trakec in štampiljko... Ker bo voščilnico podarila svoji sestrični, ki bo poleti praznovala 3. rojstni dan, se je odločila za štampiljko "vse najboljše" in ko je zraven videla še note, je morala dodati še te, saj se jih je prav pred kratkim pričela učiti tudi sama - na urah klavirja.

Nad končnim izdelkom sem zelo pozitivno presenečena, res mi je všeč in vse je njeno delo, razen borduro sem ji naredila jaz. Sprva sem mislila, da bo katastrofa, saj sama motiva ne bi nikoli pobarvala tako na roza, na koncu pa je ta "rozika" prav simpatična.




Jutri pa vam pokažem še voščilnico naše tamlajše ustvarjalke Nives, ki seveda nikakor ni hotela zaostajati za Lejo, vendar je svojo voščilnico dokončala kasneje, tako, da sva fotografiranje prestavili na jutri.

Lejino voščilnico prijavljam tudi v marčevsko galerijo Najlepšega para.

5 komentarjev:

  1. Jej, prosim prenesi vse moje pohvale Leji!!! Kako odlično je vse izbrala...nadvse mi je všeč prav vse...od barv, do not. Bravo Leja :-)!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tina, hvala za tvoj prijazen komentar, Leja bo šla sedaj v šolo z nasmehom od ušesa do ušesa... tako je vesela, da ti je všeč njena voščilnica, da se ji samo smeji.

      Izbriši
  2. Neverjetno, za takšno deklico ima zelo velik čut za estetiko in zanimivo je to, kako je sledila svoji viziji. Prekrasna je in ona že ve, zakaj je motiv roza. Bravo Leja.

    OdgovoriIzbriši
  3. what abeautiful cards you've made I'm following your blog
    hugs ellen

    OdgovoriIzbriši
  4. Vsaak čast za tole umetnino - barve ji zelo dobro ležijo :)

    OdgovoriIzbriši